Dakbetreding via een lichtkoepel: voor een veilig pand

Lichtkoepel

Soms moet je gewoon het dak van een pand kunnen betreden. Bijvoorbeeld omdat het schoongemaakt moet worden of omdat je een antenne moet kunnen bereiken. Dit kun je doen met ladders en moeilijk klimwerk maar je kunt ook een lichtkoepel plaatsen. Met een lichtkoepel is dakbetreding nog nooit zo veilig en makkelijk geweest.

Lichtkoepel

Hoe het werkt

Een lichtkoepel is als een soort dakraam maar dan geschikt voor een plat dak. Vaak gaat het dan om nieuwbouw of kantoren. Ook daar moet je soms het dak kunnen betreden en dan biedt de lichtkoepel een oplossing. Het is namelijk een soort extra groot raam waar je doorheen kunt klimmen. Een lichtkoepel kan klein zijn maar de versies die bedoeld zijn voor dakbetreding zijn altijd wat ruimer zodat iedereen er doorheen past, ook personen die lang of breed zijn.

Andere voordelen

De lichtkoepel is niet alleen handig om het dak mee te betreden. Het is tevens een praktische manier om te zorgen voor meer licht in een ruimte. Natuurlijk licht is goed voor een mens en zorgt bovendien dat je beter kunt werken. Daarom worden lichtkoepels ook vaak ingezet in een ruimte waar mensen moeten werken maar waar ook veel te weinig natuurlijk licht binnenkomt omdat er weinig of geen ramen zijn. 

Lichtkoepel

Ventilatie

Een derde functie van de lichtkoepel is dat deze zorgt voor goede ventilatie. Frisse lucht is niet alleen hartstikke belangrijk voor de productiviteit maar zorgt er ook voor dat je minder snel last hebt van vocht en schimmels.