Een mobilhome verkopen: waar moet je aan denken?

Als je eenmaal de definitieve beslissing hebt genomen om je mobilhome te verkopen, zal je enkele parameters moeten afvinken om succes te boeken. Een mobilhome verkopen kan je op verschillende manieren organiseren, afhankelijk wat voor jou het beste past. Er zijn in tegenstelling met enkele decennia geleden verschillende opties waaruit je kan kiezen. De klassieke oude methode is nog altijd een ballonnetje oplaten bij je persoonlijke kennissen- en familiekring. Je weet maar nooit dat iemand interesse toont waar je meteen niet aan dacht. Het mobilhome verkopen kent een explosieve groei en daar zit uiteraard ook de corona epidemie voor een groot stuk tussen. Mensen die niet meteen een vliegreis zien zitten, kiezen de dag van vandaag voor een alternatief. En dat is de mobilhome.

Mobilhome verkopen en professionele hulp inschakelen

Streef je heel snel succes na bij een mobilhome verkoop, dan zijn er ook gespecialiseerde makelaars te vinden die de verkoop tot een goed einde brengen. Tegen een vergoeding – taxatie- en bemiddelingskosten – wordt de mobilhome in een showroom neergezet waar belangstellende kopers langs kunnen komen. Als verkoper hoef je je van niets meer aan te trekken, vermits je alles in handen geeft van de makelaar. Als de mobilhome verkoop niet plaatsvindt, moet je uiteraard ook geen bemiddelingskosten betalen.

Mobilhome verkopen en het prijskaartje

Bij mobilhome verkopen moet je meteen de vraag stellen: wat is mijn vierwieler nu waard? Om die vraag te beantwoorden zal je zelf enkele overwegingen moeten maken zoals:

  • De leeftijd van de mobilhome
  • Is de mobilhome beschadigd of niet
  • Verkoop je de mobilhome met extra accessoires of niet

Om een duidelijk overzicht te krijgen wat de waarde is van je mobilhome bestaan er enkele online tools waardoor je de exacte waarde op een correcte manier kunt inschatten volgens het bouwjaar en merk van je mobilhome. Door soortgelijke mobilhomes te vergelijken, weet je ook meteen de correcte vraagprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *